Два дни музика, кино и забавления с VT CAN

28 Август 2014

Кино под открито небе, творчески работилници, музика и много завабления ще оживят улица „Крайбрежна“ на 29 и 30 август по време на фестивала VT CAN. Събитието, организирано от сдружение “Идействие” и Арт клуб “Таралеж”, ще е на плажа край Янтра, който бе направен по време на Европейската асамблея на студентите по архитектура Symбиоза.

VT CAN - cinema, air, nature (кино, въздух, природа) и в двата дни стартира в 16:00ч. с творчески работилници за комикс и преобразяване на открити пространства, библиотека на открито, презентации, настолни игри и арт инсталации. Край реката ще има айляк-хамак, пикник и плаж зони. Първата вечер от 20:00ч. е концертът на The Flamenco Thief. Групата е проект на британеца Крейг Сътън, който използва рамката на фламенкото и създава музика, в която има и пънк, и барок, иска и нещо от композиторите-минималисти, и африкански ритмически структури.

В двете вечери от 21:00ч. на специален екран ще има и кино прожекции. На 29 август ще бъде показан филмът „България, тази вечна ерес”, а на следващата вечер - “Снежанка” на режисьора Пабло Бергери.

VT CAN е подкрепен финансово по програма „Изкуство и култура“ на Община Велико Търново е и сред инициативите от кандидатурата за Европейска столица на културата 2019.

 

vt-can.jpg
НАГОРЕ