Коледна приказка със Strauss Orchestra Vienna

10 Декември 2013

Световноизвестният симфоничен оркестър Strauss Orchestra Vienna гостува във Велико Търново на 13 декември. Концертът на виртуозните музиканти е от 19:00ч. в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”. Събитието е част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019.

За 150 възпитаници и преподаватели от Музикалната школа при Младежки дом, както и за потребители на социални услуги от града, концертът ще е подарък. Жестът към тези групи е част от реализация стратегията на Община Велико Търново за приобщаване нови групи и разширяване на достъпа до културни събития за по-широка публика в рамките на кандидатурата за Европейска столица на културата през 2019 година.

Strauss Orchestra Vienna е виенски оркестър с традиции и стил, утвърдил се с името си не само в австрийската столица, но също така в Америка и Азия. Многобройните турнета и участия в новогодишни фестивали, както и множеството записани албуми, превръщат оркестъра в синоним на автентичната виенска музика от времето на фамилията Щраус.

Виртуозите на виенската класика ще представят в старата столица една коледна зимна приказка от класически произведения. Диригент на оркестъра е музикалният корифей Петър Гут. Като истински професионалист и верен последовател на творчеството на Щраус, той дирижира и с цигулка в ръка.

НАГОРЕ