Фестивалът „Отворено сърце“ сближава етноси и култури

8 Юни 2013

В пъстра и красива сцена се превърна парк „Марно поле“, където стартира десетото издание на Международен детски ромски фестивал ‘’Отворено сърце’’. Юбилейното събитие организирано от Центъра за междуетнически диалог „Амалипе“ се провежда под слогана на кандидатурата на Велико Търново за „Европейска столица на културата”  -  „Творим щастие”.

„Няма нищо по-хубаво от вашите усмивки - приветства над хилядата деца от 100 училища, в които се изучава дисциплината „Фолклор на етносите“ кметът на Велико Търново Даниел Паанов. "За 10 години Община Велико Търново и „Амалипе” успяха да доразвият този фестивал и сега той е важна част от цялостната подготовка за представяне по най-достоен начин на кандидатурата ни за Европейска столица на културата пред 2019-та година.“

На тържественото откриване на фестивала днес присъстваха посланиците на кралство Норвегия и на Полша, както и представители на неправителствени организации.

Според Деян Колев, председател на център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе"  празника показва, че хора от различни етноси могат да се веселят заедно и да представят културата и традициите си, да се опознават взаимно и да се разбират по-добре.

В медиите

darts-newspng.png

Ромски фест „Отворено сърце“ в Търново

sever.bg.png

Детски ромски фестивал "Отворено сърце" за десети път

focus-agency.png

Десето издание на международния детски ромски фестивал „Отворено сърце” ще се проведе във  Велико Търново

focus-agency.png

Даниел Панов откри ромски фестивал „Отворено сърце”, който е част от кандидатурата на  Велико Търново за Европейска столица на културата

bulfoto.png

Велико Търново приема Детски ромски фестивал „Отворено сърце“

bta.png

Повече от 1400 деца от над 100 училища ще участват в детския ромскифестивал "Отворено  сърце"

vsekiden.png

Детски ромски фестивал във Велико Търново

 
НАГОРЕ