Ганчо Карабаджаков: „Велико Търново разчита на креативността на младите творци”

24 Юни 2013

Цялата философия на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата е ориентирана към това да се даде приоритет на творческите проекти, креативността и възможността за реализация на идеите на младите хора. Това каза заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков, който представи кандидатурата по време на Международна конференция Balkancolor - 2013 "Цвят във всички направления".

Събитието е част от програмата, с която Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий" чества 50 годишнината от създаването на университета по инициатива на група „Цвят”.

Г-н Карабаджаков заяви пред участниците в конференцията факта, че в надпреварата за културна столица Велико Търново изключително много разчита на идеите, визиите и проектите, които младите творци имат за промяна в дизайна на градската среда. Той изрази надежда, че техните проекти в огромна степен ще бъдат израз на слогана на кандидатурата : „Творим Щастие”.

В рамките на Третата международна конференция на страните от Югоизточна Европа Balkancolor 2013 бяха открити две тематични изложби - "Цветовете на Велико Търново" и изложба на младежки цветови проекти.

НАГОРЕ