Стотици великотърновци танцуваха заедно в подкрепа на кандидатурата за културна столица на Европа

25 Юни 2013

Повече от 300 души танцуваха заедно под ритмите на огнено латино и превърнаха в естествена сцена пространството пред галерия „Борис Денев" и паметника „Асеневци". Там на 24 юни вечерта започна фестивала "Feel & Dance Veliko Tarnovo latin fiesta 2013". В тази първата вечер на сцената на „Арт лято" свири групата Mango Duende.

Бендът, в който се изявяват седем музиканти, е ръководен от перуанеца Алекс Линарес. Mango Duende за първи път гостуват във Велико Търново, но успяха да грабнат сърцата на всички присъстващи и нажежиха атмосферата с изпълненията си на тимбали, конги, контрабас и др. Повече от два часа групата свири известни салса парчета, но също смесиха и мелодии от различни стилове, включително танго. Групата не пропусна да представи и авторските си парчета, сред които хитовете „Петък вечер" и „Loco (Тя ме побърква)".

Светещи хартиени фенери пуснаха в небето стотиците любители танцьори, които искрено се забавляваха в първото издание на фестивала „Feel & Dance". Той се организира от денс студио Un Beso и е финансиран от Община Велико Търново. Фестивалът е част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година.

НАГОРЕ