С „летящи ангели”, светлинна феерия, огнено шоу и стотици танцуващи бе закрит фестивала Feel&Dance в центъра на Велико Търново

28 Юни 2013

Невероятно зрелище в сърцето на Велико Търново остави без дъх жители и гости на старата столица при закриването на фестивала „Feel & Dance", който продължи седмица и увлече в темпераментен ритъм хиляди мъже, жени и деца.

Невиждано шоу, съчетаващо светлини, мелодии и танц бе кулминацията на фестивала. Спектакълът, с който бе закрита латино фиестата бе представен върху сградата на общината. Пред стотици смаяни погледи върху фасадата бе изпълнено  3D мапинг шоу, част от което станаха ефирни танцьорки от  денс студио „Ун Бесо". Като истински летящи ангели грациозните момичета се извисиха на 10-метрова височина посредством специална система от въжета. Дарина Господинова, Иглика Иванова и Ваня Пецурова, облечени в бели феерични костюми, танцуваха във въздуха, докато светлинните ефекти преобразяваха сградата под тях. Въздушният танц на „летящите ангели” бе неимоверно подсилен от атрактивно огнено шоу и модерен арт спектакъл на откритата сцена пред общината.

Грандиозният завършек на „Feel & Dance"  бе предшестван от зрелищно дефиле в центъра на Велико Търново. Главната улица на града закипя от множеството мъже и жени, които танцувайки  преминаха по нея. Начело на дефилето танцуваше майсторът на горещите танци от Кипър Памбос Агапиу. „Танцът е радост, танцът е здраве, танцът е живот", не спираше да повтаря Памбос. Заедно с него любителите предвождаха и инструкторите от денс студио „Ун Бесо".

Латино фестивалът "Feel & Dance", организиран от "Ун Бесо", с подкрепата на Община Велико Търново се проведе в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.

Продължилата 7 дни фиеста предложи на жителите и гостите на града прекрасни партита, концерти, уроци по латино танци за деца и възрастни на открито, дегустации на традиционни ястия от латинските страни и аржентински вина, филмови прожекции и множество атракции. Благодарение на феста хората на Велико Търново превърнаха в открити сцени пространствата при галерия „Борис Денев” и паметника „Асеневци”, алеите на парк Марно поле, улиците на старата столица. Организаторите имат амбицията да разраснат още повече фестивала, който да стане ежегоден. През седемте дни на своето продължение латино фиестата показа, че има потенциала да привлича в града още повече туристи, почитатели на танците и латино културата, както и хора, обичащи забавленията.

В медиите

24-chasa.png

Салса във въздуха и 3D шоу спряха дъха на 8000

BNT.png

Латино фестивал в Търново

borba.png

Уникално въздушно шоу пред 8000 зрители закри латино феста FEEL&DANCE

НАГОРЕ