И хеви метъл на „Миндя рок фест“

27 Август 2014

И хеви метъл ще звучи на тазгодишното издание на „Миндя рок фест”. “По настояване на публиката на втората вечер, 29 август, ще втвърдим звученето с групите „Хоризонт”, „Impade”, „Casper ”, „Nemo band” и „Monolith”, съобщи един от организаторите на събитието политологът проф. Евгений Данов.

Фестивалът във великотърноовското село Миндя започва на 28 август от 19:00ч. с любителски и ученически състави, които ще се състезават за атрактивна награда – професионален студиен запис на авторски сингъл. Миналогодишните победители - младата великотърновска група „ Power slave” ще бъдат хедлайнерите на първата вечер. На сцената ще излязе и „Рестарт”, съставена от доценти и професори от Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. 
Група на проф. Дайнов „Магистри” ще открие третия ден на „Миндя рок фест”. След тях ще свирят „Blues Traffic” и международните групи „Аtlas” от Турция и Cotton Pickers от съседна Сърбия. По традиция фестът ще бъде закрит от Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд”.

 

НАГОРЕ